İncil’i kimin yazdığını ortaya çıktı

Dünya çapında milyonlarca Hristiyan, İncil’i Tanrı’nın ilahi sözü olarak kabul ediyor. Bu kutsal kitap, yaratılıştan insanın kurtuluşuna ve Tanrı’nın yaşayanlar ve ölüler üzerindeki son yargısına kadar insanlık tarihini anlatan önemli bir eser olarak görülüyor. Fakat bilim insanları bunun aksini iddia ediyor.

Peki, İncil’i gerçekten kim kaleme aldı?

Geleneksel olarak, İncil’in Tanrı’nın sözü olduğu düşünülse de akademisyenler bu metinlerin birden fazla yazar tarafından farklı dönemlerde yazıldığını belirtiyor. Villanova Üniversitesi’nden İncil uzmanı Profesör Elizabeth Polczer, İncil’in 40’tan fazla farklı yazarın katkısıyla oluşturulduğunu ifade etti. Ancak, bu yazarları tam olarak tespit etmenin ise  oldukça karmaşık bir mesele olduğunu ekledi.

İncil tek seferde yazılmadı

Araştırmacılar, İncil’in tek bir zamanda yazılmadığını, binlerce yıl boyunca farklı yazarlar tarafından kaleme alınan bir koleksiyon niteliği taşıdığını iddia ediyor.

Bu kutsal kitap, Eski Ahit (İbranice İncil) ve Yeni Ahit olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor.

Eski Ahit, yaklaşık MÖ 1200 ile MÖ 100 yılları arasında yazılmış ve birkaç yüzyıllık bir süreçte şekillenmiştir.

Yeni Ahit ise MS 1. yüzyılın ikinci yarısında yazılmış olup, Eski Ahit’e göre çok daha kısa bir dönemde tamamlanmıştır.

Profesör Polczer, bazı bölümlerin MÖ 1200’lere kadar uzanan köklere sahip olabileceğini ancak İncil’in bugünkü haline MÖ 6. veya 5. yüzyılda geldiğini belirtiyor.

 

Related Posts

Klima kullanmadan arabayı serinletmenin yolunu açıkladı: Sosyal medyada izlenme rekoru kırdı

Yaz aylarında otomobilin içi adeta bir fırına dönüşüyor. Aracına binmek isteyenler yoğun sıcakla karşılaştığında ilk işi klimayı açmak oluyor. Ancak sosyal medyada hızla yayılan ve izlenme rekoru kıran bir video, klimasız serinlemenin pratik bir yolunu gösterdi.

2100 yılında dünyamızın nasıl görüneceğine dair 2 senaryo çizildi: Sonuçlar çok vahim olacak

Yeni araştırma, 2100 yılına dair iki çarpıcı gelecek senaryosu sunuyor: Ya cesur adımlarla refah dolu bir dünya inşa edeceğiz ya da siyasi kararsızlık ve eşitsizlikle dolu bir çöküşe sürükleneceğiz.

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.

Play Store değişiyor! Yeni tasarım belli oldu

Google, Android 16 ile birlikte Play Store’da önemli bir değişikliğe gidiyor.

WhatsApp’taki durumlara reklam getiriliyor

WhatsApp’a gelecek yenilikleri duyuran Meta, Durumlar kısmına reklamların geleceğini aktardı.

Çin, Ay mekiği Mıngcou’nun “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptı

Çin’in, 2030 yılında başlamayı planladığı insanlı Ay görevlerinde kullanacağı personel taşıyıcı mekiğinin “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptığı bildirildi.