Erken tedavi edilmezse körlüğe neden oluyor

Zona Hastalığı Hakkında Önemli Bilgiler

Hastaneden yapılan açıklamada konuşan Güneş, vücutta kızarıklıklarla başlayan zona hastalığında erken müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Zona hastalığının su çiçeği virüsünün tekrar aktive olması sonucu ortaya çıktığını belirten Güneş, “Zona, su çiçeği virüsünün sinirlerde uykuda kalıp, vücutta tekrar aktive olmasıyla meydana gelir. Bu hastalık, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olduğunda ortaya çıkar ve genellikle tek taraflı, ağrılı kızarıklık ve su toplamaları şeklinde kendini gösterir.” açıklamasını yaptı.

Yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerde daha sık görülen zona hastalığının, lezyonların ortaya çıkmasından itibaren ilk üç gün içinde tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, hastalığın sinirleri etkileyerek aylarca süren yoğun ağrılara yol açabileceğini ifade etti.

Güneş, hastalığın erken tedavi edilmediğinde gözlerle ilgili ciddi komplikasyonlara yol açabileceğine dikkat çekerek, şu uyarılarda bulundu: “Hastalık erken evrede tedavi edilmezse, ağrılar daha uzun sürebilir. Ayrıca, zona gözlerle ilişkili bölgelerde oluşursa, görme kaybı gibi önemli sorunlar ortaya çıkabilir. Herhangi bir şüpheli kızarıklık, ağrı ya da kabarcık meydana geldiğinde hemen bir dermatologa başvurulmalıdır. Zona tedavisinde antiviral ilaçlar kullanılır ve ne kadar erken başlanırsa, iyileşme süreci o kadar hızlı olur. Ayrıca, 50 yaş üstü bireyler için zona aşısı koruyucu bir önlem sağlar.”

Related Posts

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Menenjit vakalarının takip edilmediğini belirten Dr. Kırımlı: Çocuklarımız ölmesin

Türkiye’de “menenjit” nedeniyle iki haftada iki çocuk yaşamını yitirdi. Uzmanlar, menenjit aşısının aşı takvimine alması için Sağlık Bakanlığı’na uyarılarda bulunurken menenjitin bulaşıcı ve hızla kötüleşen bir hastalık olduğunu belirtti.

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Amatör Balıkçı Olta İğnesiyle Hastanelik Oldu

MERSİN’in Silifke ilçesinde eline olta iğnesi batan amatör balıkçı hastanelik oldu. Silifke ilçesinde amatör balıkçılık yapan Hüseyin Yılmaz, avı sırasında eline olta iğnesi battı. Yılmaz, kendi çabalarıyla iğneyi çıkarmaya çalıştı ancak başarılı …