İnebolu Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Refika Birgül ve Burak Arpak imzalı “Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1” çıktı

"Mutfağımızın dünyada hak ettiği yere gelmesi için özünü doğru anlatmayı görev edindik"

Türk Mutfağının Teknik Yönüyle Ele Alındığı “Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1” Kitabı Raflarda

Türkiye’nin önde gelen yemek yazarlarından ve şeflerinden Refika Birgül, Burak Arpak ve ekibinin 9 yıllık titiz çalışması sonucunda hazırlanan, Türk mutfağını teknikler üzerinden ele alan “Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1” kitabı okuyucularla buluştu.

Türk mutfağına farklı bir bakış açısı kazandıran, teknikleri öykü ve anekdotlarla destekleyen, Refika Birgül ve Burak Arpak imzalı Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1 kitabı raflarda yerini aldı. Kitap, Türk mutfağını tarif veya tarih üzerinden değil, teknikler üzerinden ele alarak, yemek yapmanın temel prensiplerini ve yöntemlerini detaylı şekilde açıklıyor. Refika Birgül, kitapta Türkiye’de yemeği kültürel mirasa dönüştüren bir değer olarak konumlandırdığı mutfağımızın evrenselliğini anlatılabilir ve erişilebilir kılmayı hedefliyor.

Anlaşılabilir bir mutfak dili oluşturuyor

Türk mutfağına özgü kesim teknikleri ve terminolojiden (jülyen, masedon yerine kibrit çöpü, tavla zarı, elma dilimi gibi) bu topraklara özgü ama evrensel olarak anlaşılabilir bir mutfak dili oluşturan kitap, köftelerin özelliklerinin yanı sıra en sevilen ve aranan tariflerin en iyi versiyonlarını sunuyor.

Yemeklerin adım adım yapımını fotoğraflarla gösteren, QR kodlarıyla videolara erişimi sağlayan Türk Mutfağı Teknikleri-1, bıçak seçiminden tencere kullanımına kadar pek çok bilgiyi içeriyor. Kitap, amatörlerin yanı sıra aşçı adaylarının da faydalanabileceği bir içeriğe sahiptir.

Binlerce yemek denemesi, 15 bin fotoğraf

Refika’nın Mutfağı ekibinin 9 yıllık titiz çalışmasıyla hazırlanan kitap, binlerce yemek denemesi sonucunda en iyi teknikleri ortaya koyuyor. 15 bin fotoğraf arasından seçilen 1.500’e yakın fotoğraf, yemek yapmak isteyen herkesi adım adım rehberlik ediyor. Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1, Türk mutfağındaki zengin teknik çeşitliliğini ve bu tekniklerle hazırlanan tarifleri gözler önüne seriyor.

“Mutfağımızın dünyada hak ettiği yere gelmesi için özünü doğru anlatmayı görev edindik”

Etkinlik kapsamında yapılan söyleşide Yekta Kopan‘ın sorularını yanıtlayan Refika Birgül, Türk mutfağının dünya çapındaki yerini sağlamlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. İş Bankası ise Türk yemek kültürünü destekleyerek Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1 kitabının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlıyor.

Bez ciltli ve karton kapaklı olarak iki farklı versiyonu olan Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1 kitabına Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları internet sitesi ve kitabevlerinden ulaşabilirsiniz. (DHA)