Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Datça Turfanda Patates Hasadı Başladı, Ürünler Ülke Geneline Dağıtılıyor

Sabahın erken saatlerinde tarlalara gelen üreticiler, traktörlerle hasat ettikleri patatesleri topraktan temizleyip selelere taşıyor. Bu ürünler daha sonra ülkenin çeşitli bölgelerine gönderiliyor.

Patates üreticisi Hasan Harıpcı, Türkiye’nin ilk turfanda patatesinin Datça’da yetiştirildiğini belirtti.

Deniz kıyısında 25 dönüm alanda patates yetiştirdiklerini söyleyen Harıpcı, bu yılki mahsulden oldukça memnun olduklarını dile getirerek, “Dönüm başına 4-5 ton ürün almayı planlıyoruz. Günlük olarak yaklaşık üç araç Denizli ve İzmir’deki pazarlara ürün gönderiyoruz. Hasat çalışmalarımız mayıs sonuna kadar sürecek.” şeklinde konuştu.

İzmir’e patates almak için gelen toptancı İsmail Güler de Datça’da hasat edilen turfanda patatesleri alıp İzmir’e götürdüklerini ve burada satışa sunduklarını belirtti.

Datça’da toplamda yaklaşık 2 bin dönümlük alanda patates üretimi gerçekleştiriliyor.

Related Posts

TUSAŞ Genel Müdürü: KAAN’ı 2027’de kesin TEKNOFEST’te görürüz

Milli Muharip Uçağı KAAN’ın son durumunu aktaran TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, “KAAN şu anda gayet güzel gidiyor. 2 tane prototipimiz montaj aşamasında. Bu sene sonuna kadar inşallah birinciyi hazırlayıp, önümüzdeki senenin başında uçuşa geçireceğiz. Hemen arkasından 2’nci geliyor. Önümüzdeki sene sonuna doğru ise 3’üncü uçağımız gelecek. Bunlarla çok yoğun test kampanyası yürütmemiz gerekiyor. Ayrıca KAAN’ı 2027’de kesin TEKNOFEST’te görürüz” dedi.

SGK uzmanı açıkladı, en düşük emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, temmuz ayında emekli maaşına yapılacak zam için rakam verdi. Uzman isim, yapılacak zam için 2 muhtemel rakamın olduğuna dikkat çekti.

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

Türkiye’nin Afrika açılımı tam gaz

Türkiye, uyguladığı politikalarla Afrika’daki varlığını ve etkisini her geçen gün artırırken, şimdi de Afrika Kalkınma Fonu’na 4 milyar dolarlık ilave kaynak sağlamaya hazırlanıyor. Bu kaynak 8.6 milyon kişinin elektriğe, 6.5 milyon kişinin ulaşıma kavuşması, 1.8 milyon kişinin istihdamının sağlanması anlamına geliyor. 

Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Türkler artık yurt dışına çıkmak için randevu dahi bulamıyor, aracı kurumların para tuzağına düşüyor. Avrupalı liderler ise Erdoğan’a göçü engellediği için teşekkürlerini sunuyor.

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir