Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya Valisi, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu Ziyaret Etti

Amasya Valisi Önder Bakan, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu ziyaret ederek, tesis hakkında detaylı bilgi aldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin eşliğinde gerçekleşen ziyarette sağım ve havyar üretimi çalışmalarını yakından inceledi.

Vali Bakan, Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarına destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özellikle sağım sezonunun açıldığının altını çizen Bakan, “Mersin balıklarımızın sağımını yaptık ve havyarlarını elde ettik. Teknik ekip burada döllenmeleri gerçekleştiriyor ve yavrular için hazırlık yapıyor. Bu yavruları doğaya bırakmak için denizin tatlı su ile birleştiği noktalara salacağız. Mersin balıkları dünya genelinde nadir bulunan, uzun ömürlü ve 1,5-2 ton ağırlığa kadar ulaşabilen balıklardır. Bakanlığımızın doğal yaşamı destekleyen bu çalışmalarına, Amasya olarak önemli katkılar sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Bakan, bakanlığın 100 binlik hedefini aşmayı hedeflediklerini ve bu balıkları denizlere geri bırakacaklarını dile getirerek, “Ümidimiz, bu canlıların doğal yaşamlarını sürdürmeleri adına bereketli bir yıl olacak.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ise üniversitelerle iş birliği yaparak uzman akademisyenlerle çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “2021 yılından bu yana kesintisiz olarak mersin balığı yavruları üretiyoruz. Bu yavruları denizlerle buluşma noktalarına bırakarak nesillerinin devamını sağlıyoruz. Mersin balığı, nesli tükenmekte olan ve avlanması yasak bir türdür. Tesisimizde huso huso ve sivri burun gibi türlerin üretilmesine devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyarete Kaymakam Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Rifat Uzun, akademisyenler ve kurum müdürleri de katıldılar.

Related Posts

Bakan Şimşek’ten yatırımcılara mesaj: Türkiye pozitif olarak ayrışacak ülkelerin başında geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zamanla yatırımcıların yeniden güçlü makro ekonomik temelleri ve hikayesi olan ülkelere odaklanacaklarını belirterek, “Türkiye bu noktada pozitif olarak ayrışacak ülkelerin başında geliyor.” dedi.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

5 milyon TL’nin 1 aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artışı sonrası bankalar, mevduat faizlerinde rekabeti yeniden kızıştırdı. Özellikle yüklü birikimi olanlar için bankaların sunduğu yüksek faiz oranları dikkat çekerken, 5 milyon TL’nin 1 aylık vade sonunda sağlayacağı kazanç adeta uçuşa geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir