Bilim insanları şaşkın: Üniversitede bulunan mumyalanmış yaratığın elleri neredeyse insan eli gibi

Üniversitede Bulunan Mumyalanmış Yaratık, Anlaşılması Güç Bir Gizemi Beraberinde Getiriyor

Yaratığın ellerinin neredeyse insan eli gibi olması, onu daha da ilginç kılıyor. Beş parmaklı, tırnaklı ve dokunulduğunda eski parşömen kağıdı gibi hissedilen ince bir dokuya sahip. Burun ve kulakları hâlâ yerinde, ancak son derece kurumuş ve tozlu.

Keşiften sonra, yaratık üniversitenin Kampüs Arkeoloji Programı’nın (CAP) maskotu haline geldi. İsmi de, efsanevi “chupacabra”ya benzetilerek ve CAP harfleriyle oynanarak “Capacabra” olarak adlandırıldı. Ancak gerçek kimliği hâlâ gizemini koruyor.

Adli antropoloji alanında çalışan doktora öğrencisi Jerielle Cartales, bu gizemi çözmeye çalışıyor. Cartales, yaratığın boyutunun küçük bir kedi kadar olduğunu, ama kuyruğunun oldukça uzun ve ince olduğunu belirtiyor. Ona göre en dikkat çekici özellik ise neredeyse insanı andıran elleri.

İlk tahminler opossum, köpek, kedi ya da fare gibi türler üzerinde yoğunlaşsa da, X-ray görüntüleri ve iskelet yapısının incelenmesi sonucunda bu seçenekler elendi. Cartales’e göre, şu an için en güçlü ihtimal rakun. Ancak kesin bir sonuç için diş yapısının incelenmesi gerekiyor. Cartales’in elindeki kaynaklardaki rakun örneklerinin dişsiz (edentulous) olması bu süreci zorlaştırıyor.

Yaratığın Nasıl ve Ne Zaman Oraya Girdiği Hala Belirsiz

Yaratığın nasıl ve ne zaman oraya girdiği de bilinmiyor. 1889’dan önce orada olması mümkün değil çünkü bina o tarihte inşa edildi. Ancak Cartales’e göre, yaratık büyük ihtimalle bir hava kanalından içeri girip mahsur kaldı ve zamanla mumyalaştı. Kuruluk, sıcaklık ve binanın koruyucu yapısı bu süreci desteklemiş olabilir.

Cartales, “Bir bilim insanı olarak asla yüzde yüz eminim diyemem ama şu an için yaklaşık yüzde 75 oranında bunun bir rakun olduğunu düşünüyorum” diyor.

Chupacabra, Latin Amerika kökenli, özellikle Porto Riko, Meksika ve ABD’nin güney eyaletlerinde popülerleşmiş bir şehir efsanesi yaratığıdır. Adı İspanyolca’daki “chupar” (emmek) ve “cabra” (keçi) kelimelerinden geliyor.

Related Posts

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.

Play Store değişiyor! Yeni tasarım belli oldu

Google, Android 16 ile birlikte Play Store’da önemli bir değişikliğe gidiyor.

WhatsApp’taki durumlara reklam getiriliyor

WhatsApp’a gelecek yenilikleri duyuran Meta, Durumlar kısmına reklamların geleceğini aktardı.

Çin, Ay mekiği Mıngcou’nun “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptı

Çin’in, 2030 yılında başlamayı planladığı insanlı Ay görevlerinde kullanacağı personel taşıyıcı mekiğinin “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptığı bildirildi.

iOS 26 alacak iPhone modelleri: Güncellemeyi hangi modeller alacak?

iOS 26 güncellemesi ile birlikte bazı modeller artık desteklenmeyecek. iOS 26’yı kullanmak için yeni bir iPhone almanız gerekebilir.

Hobbit dişlerindeki çukurlar insanlık tarihine ışık tutabilir

Bilim insanları, bazı eski insan türlerinin diş minesinde görülen ilginç çukur kümelerinin, aslında genetik bir özellik olabileceğini keşfetti. Bu çukurlar, insan soy ağacındaki gizli bağlantıları ortaya çıkarabilir.