Erken tedavi edilmezse körlüğe neden oluyor

Zona Hastalığı Hakkında Önemli Bilgiler

Hastaneden yapılan açıklamada konuşan Güneş, vücutta kızarıklıklarla başlayan zona hastalığında erken müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Zona hastalığının su çiçeği virüsünün tekrar aktive olması sonucu ortaya çıktığını belirten Güneş, “Zona, su çiçeği virüsünün sinirlerde uykuda kalıp, vücutta tekrar aktive olmasıyla meydana gelir. Bu hastalık, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olduğunda ortaya çıkar ve genellikle tek taraflı, ağrılı kızarıklık ve su toplamaları şeklinde kendini gösterir.” açıklamasını yaptı.

Yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerde daha sık görülen zona hastalığının, lezyonların ortaya çıkmasından itibaren ilk üç gün içinde tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, hastalığın sinirleri etkileyerek aylarca süren yoğun ağrılara yol açabileceğini ifade etti.

Güneş, hastalığın erken tedavi edilmediğinde gözlerle ilgili ciddi komplikasyonlara yol açabileceğine dikkat çekerek, şu uyarılarda bulundu: “Hastalık erken evrede tedavi edilmezse, ağrılar daha uzun sürebilir. Ayrıca, zona gözlerle ilişkili bölgelerde oluşursa, görme kaybı gibi önemli sorunlar ortaya çıkabilir. Herhangi bir şüpheli kızarıklık, ağrı ya da kabarcık meydana geldiğinde hemen bir dermatologa başvurulmalıdır. Zona tedavisinde antiviral ilaçlar kullanılır ve ne kadar erken başlanırsa, iyileşme süreci o kadar hızlı olur. Ayrıca, 50 yaş üstü bireyler için zona aşısı koruyucu bir önlem sağlar.”

Related Posts

Damarlarınız yaşlı olabilir

Yaşınız 30’larda mı? Peki kilolu ve göbekli misiniz? Sigara kullanıyor musunuz? Daha çok hazır gıdalarla mı besleniyorsunuz? Yoğun stres altında mısınız? Bu sorulara yanıtınız çoğunlukla ‘Evet’ ise damarlarınız gerçek yaşınızdan çok daha büyük olabilir. Bu da kalp krizi, felç riskinizin yüksek olduğu anlamına gelir.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığına karşı önlemler açıklaması: Hayvan satış yerleri geçici süreyle kapatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığına karşı önlemler açıklaması: Hayvan satış yerleri geçici süreyle kapatıldı

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

“Hastalardan bıçak parası talep ederek 10 milyon lira haksız kazanç elde edildiği” iddiası

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?