Instagram kötü yorumlar için harekete geçti: Yeni buton geliyor

Instagram CEO’su Adam Mosseri, test aşamasındaki bu özelliğin, yalnızca kullanıcıların hangi yorumları beğenmediğini özel olarak belirtmelerine olanak tanıyacağını açıkladı. Kullanıcılar, Reels ve Feed gönderilerinin altındaki yorumlara “beğenmeme” tepkisi verebilecek. Ancak, bu yorumlar için kaç kişinin “dislike” verdiği kimseye görünmeyecek. Yani, yorumların sadece sıralamaları etkilenecek, sayılar gizli kalacak.

KULLANICI GİZLİLİĞİ VE GÜVENLİK 

Instagram, kullanıcıların etkileşimlerini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor. Yeni “dislike” butonu, yalnızca kötü yorumların öne çıkmasını engellemek için kullanılacak. Ayrıca, kimse hangi yorumu beğenmediğini görmeyecek, bu da kişisel gizliliği ön planda tutuyor.

REDDİT’TEKİ ”DOWNVOTE” SİSTEMİNE BENZİYOR

Instagram’ın test ettiği bu özellik, Reddit’teki “downvote” sistemine benziyor. Reddit kullanıcıları, beğenmedikleri içerikleri daha az görünür kılmak için bu butonu kullanabiliyor. Instagram, bu yeni özelliği test ederken, geri dönüşlere göre sistemin geleceği konusunda karar verecek.

GELECEKTEKİ OLASILIKLAR 

Meta, dislike butonunun platforma tamamen entegre edilip edilmeyeceğine dair kesin bir açıklama yapmadı. Testlerin sonuçları değerlendirildikten sonra, olumlu geri dönüşler alınırsa bu özellik tüm kullanıcılara sunulabilir.

Related Posts

James Webb Uzay Teleskobu evrenin bilinmeyenlerine ışık tutuyor

ABD Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait James Webb Uzay Teleskobu (JWST), 25 Aralık 2021’de fırlatılmasından bu yana evrene dair önemli bilimsel verilere ışık tutuyor.

Klima kullanmadan arabayı serinletmenin yolunu açıkladı: Sosyal medyada izlenme rekoru kırdı

Yaz aylarında otomobilin içi adeta bir fırına dönüşüyor. Aracına binmek isteyenler yoğun sıcakla karşılaştığında ilk işi klimayı açmak oluyor. Ancak sosyal medyada hızla yayılan ve izlenme rekoru kıran bir video, klimasız serinlemenin pratik bir yolunu gösterdi.

2100 yılında dünyamızın nasıl görüneceğine dair 2 senaryo çizildi: Sonuçlar çok vahim olacak

Yeni araştırma, 2100 yılına dair iki çarpıcı gelecek senaryosu sunuyor: Ya cesur adımlarla refah dolu bir dünya inşa edeceğiz ya da siyasi kararsızlık ve eşitsizlikle dolu bir çöküşe sürükleneceğiz.

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.

Play Store değişiyor! Yeni tasarım belli oldu

Google, Android 16 ile birlikte Play Store’da önemli bir değişikliğe gidiyor.

WhatsApp’taki durumlara reklam getiriliyor

WhatsApp’a gelecek yenilikleri duyuran Meta, Durumlar kısmına reklamların geleceğini aktardı.