Türkiye’nin Afrika açılımı tam gaz

Afrika Kalkınma Fonu’na Destek Kanun Teklifi Kabul Edildi

Ankara – Afrika Kalkınma Fonu Kuruluş Anlaşmasının Tadiline ve Guvernörler Kurulu Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, komisyona verdiği bilgide, uluslararası finans kurumu niteliğinde olan Afrika Kalkınma Fonu’nun her üç yılda bir gerçekleştirdiği kaynak artırımlarında Türkiye’nin donör ülkeler arasında yer aldığını ve Afrika’daki az gelişmiş ülkelere hibe ve tavizli kredi verdiğini belirtti.

274 milyon dolarlık İhale

Türkiye’nin 2013 yılında Afrika Kalkınma Bankası’na ve Afrika Kalkınma Fonu’na donör olarak üye olduğunu vurgulayan Duran, Türk firmalarının bu sayede bankanın finanse ettiği projelerin ihalelerine katılma fırsatı elde ettiğini açıkladı. Türk firmalarının 2013 yılındaki üyeliklerinden bu yana bankadan yaklaşık 274 milyon dolarlık ihale kazandığı bilgisini paylaştı.

Yıllık 276 Milyar Dolarlık Finansman Gerekiyor

Duran, Afrika’nın düşük gelirli ülkelerinin sosyoekonomik kalkınması için yıllık 276 milyar dolarlık bir finansman desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, şu anda bu tutara ulaşmak için yılda 245 milyar dolar açık bulunduğunu belirtti. Fonun mevcut kaynaklarının artırılıp finansman açığının kapatılması için üyelerce finansal piyasalardan borçlanma imkanı sağlanması konusunda ortak bir mutabakat olduğunu açıkladı.

Related Posts

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Türkler artık yurt dışına çıkmak için randevu dahi bulamıyor, aracı kurumların para tuzağına düşüyor. Avrupalı liderler ise Erdoğan’a göçü engellediği için teşekkürlerini sunuyor.

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısının azaldığı açıklandı.

Her depremde çöken GSM operatörleri hakkında rapor hazırlanacak

En ufak bir depremde bile sorun yaşatan GSM operatörleriyle ilgili Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat, altyapılarına dair bir rapor hazırlayacaklarını belirtti. Altınsaat,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir