Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: 2025’in sağlık trendleri

2025 Sağlık Trendleri ve Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun Değerlendirmesi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı ve uzun bir yaşam için yapılan temel hedefleri ele alarak, 2025’in muhtemel sağlık trendlerini sıraladı.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde yayımlanan bugünkü yazısında, 2025 yılında beklenen sağlık trendlerine dikkat çekti. Müftüoğlu, gelecek yılın sağlık alanında nasıl bir değişime yol açacağını şu sözlerle aktardı:

Longevity Yaklaşımı

2025’in en önemli sağlık trendi ‘sağlıklı ve uzun bir yaşam arayışı’ yani ‘longevity yaklaşımı’ olacak. Optimal yaşlanma, yaşlanmayı 80’li hatta 90’lı yaşlara erteleyebilme, biyolojik, psikolojik, bilişsel, metabolik, bağışıklık yaşlanmasını kronolojik yaşla dengeleme; yani yaşlılık sürecini mümkünse orta yaş zindeliği ile eşitleyerek yaşam süresi ile sağlık süresini dengeleme hepimizin ana hedeflerinden biri olacak.”

Estetik Yılı

Müftüoğlu, 2025’te beklenen değişimlere ilişkin bilgiler verdi. Müftüoğlu’nun ifadeleri şu şekilde:

Kozmetolojiden ‘kozmetik dermatoloji’ye evrilen estetik kavramı 2025’te ‘estetik biyoteknoloji’ ve ‘hightech nanomoleküler uygulama ve ürünleri’ gibi kavramları da bünyesine alarak büyük değişimlere gebe olacak. ‘Eksozom bazlı kremler, derin estetik/matrix terapi’ gibi yeni kavramlar gündeme gelecek. Ayrıca sağlık otellerindeki geleneksel spa’ların yerini ‘longevity spaları’ alacak.”

Dijital Sağlık Öne Çıkacak

Müftüoğlu, dijital sağlığın önemini vurgulayarak, “Biyolojik geri bildirim cihazları, nöral stimülasyon teknikleri, uyku terapisi yöntemleri ve benzeri dijital teknolojiler 2025’te daha sık tartışılacak. Kısacası Elon Musk’ın ‘nöral çip teknolojisine’ yönelik çalışmalar daha da hızlanacak.” dedi.

 

 

Related Posts

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Menenjit vakalarının takip edilmediğini belirten Dr. Kırımlı: Çocuklarımız ölmesin

Türkiye’de “menenjit” nedeniyle iki haftada iki çocuk yaşamını yitirdi. Uzmanlar, menenjit aşısının aşı takvimine alması için Sağlık Bakanlığı’na uyarılarda bulunurken menenjitin bulaşıcı ve hızla kötüleşen bir hastalık olduğunu belirtti.

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Amatör Balıkçı Olta İğnesiyle Hastanelik Oldu

MERSİN’in Silifke ilçesinde eline olta iğnesi batan amatör balıkçı hastanelik oldu. Silifke ilçesinde amatör balıkçılık yapan Hüseyin Yılmaz, avı sırasında eline olta iğnesi battı. Yılmaz, kendi çabalarıyla iğneyi çıkarmaya çalıştı ancak başarılı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir